AGROCHEM d.o.o. je podjetje ustanovljeno leta 1989. Smo drugi največji ponudnik gnojil na slovenskem trgu in cca 25% deležem vseh prodanih gnojil v Sloveniji. Naše poslanstvo je omogočiti slovenskim kmetijskim proizvajalcem uporabo kvalitetnih gnojil, po čim bolj ugodni ceni. Vizija našega podjetja je doseči enega od vodilnih položajev na slovenskem trgu z gnojili.


Zastopamo podjetje Adriatica Italija na slovenskem trgu, poleg tega ponujamo še nekatere vrste gnojil ostalih proizvajalcev.


logo nuovo completo

Podjetje Adritaca spa že več kot štirideset let išče in uspešno razvija moderna hranila za rastline. Leta 2000 so se zaradi zmanjšanja stroškov in okolju prijaznejše proizvodnje odločili za novo tehnologijo imenovano kompaktiranje, ki je v severni Evropi uveljavljena že dalj časa.

 

Gnojila Kappa tovarne Adriatica upoštevajo nove zahteve po prehrani rastlin, kot je podaljšano delovanje dušika, potreba po žveplu, natančno doziranje elementa v mikrogranulah ob setvi za dober mladostni razvoj rastline in raznovrstnost gnojil glede na specifične potrebe rastlin po NPK in mikroelementih.


logo agrofillNakup tovarne AGROFILL v letu 2013, ki proizvaja foliarna gnojila, mikroelemente in druga specialna gnojila je omogočil, da je ADRIATICA spa postala tudi uspešen proizvajalec specialnih gnojil, za foliarni ali fertigacijski način uporabe.


unimerUNIMER je italijanska družba, ki proizvaja in prodaja gnojila od leta 1969 in je vodilni proizvajalec BIO gnojil za ekološko kmetovanje. UNIMER proizvaja okolju prijazna gnojila z ciljem kvalitetnih pridelkov in ohranjanje rodovitnosti tal z okolju prijaznimi gnojili po standardih in zahtevah pravilnikov o ekološki uporabi v EU.

Predstavitev podjetja ADRIATICA na LOMBERGARJEVIH DNEVIH 2016