AGRORAM 9L complex

Foliarno gnojilo na osnovi mikroelementa Bakra (Cu) v skladu »  Gnojilo ES«. V skladu s strokovnim svetovanjem se gnojilo uporablja pri pridelavi poljščin, grozdja, sadja, hmelja, vrtnin in zelenjave.

Naziv gnojila: AGRORAM 9L COMPLEX

VSEBUJE:

Baker (Cu)  topen v vodi  4,5%,

SESTAVINE: BAKROVA SOL (SULFAT).

LASTNOSTI:

Formulacija AGRORAM 9L COMPLEX je specifičen pripravek katerega uporaba cilja na preprečevanje in zdravljenje fizioloških motenj povezanih s pomanjkanjem ali slabo razpoložljivostjo elementa BAKRA.

Ta oligoelemt opravlja mnoge funkcije temeljnega pomena:

 • posreduje pri sintezi klorofila;
 • sodeluje pri tvorbi triptofana, bistvena spojina metabolizma za razvoj in vegetativno rast;
 • pogojuje sintezo avksinov;
 • uravnava mehanizem dihanja.

Pogosti dogodki, povezani s pomanjkanjem bakra povdarjeni z:

 • zastoj razvoja vegetativnega vrha,
 • tvorba listnih rozet,
 • kloroza še posebno razširjena na mladih predelih rastline,
 • skrajšanje členkov ali medkolenčja (internodij),
 • splošna porjavelost listov.

Posebej občutljivi na pomanjkanje bakra se izkažejo koruza, lan, grah, breskev, paradižnik in nenazadnje tudi pšenica. Velikega pomena je uporaba AGRORAM 9L COMPLEX-a v zgodnjih fazah razvoja tudi takrat, ko rastline ne kažejo znakov pomanjkanja, v korist količinskega in kakovostnega povečanja pridelka.

DOZIRANJE IN NAČIn UPORABE

AGRORAM 9L COMPLEX se nabaša po razredčenju z vodo potom foliarnega škropljenja v zgodnjih vegetativnih fazah ob prvem pojavu simptomov pomanjkanja

 • Industrijske rastline zlasti grah, lan, paradižnik, soja, navadna pesa 100-200g/hl vode(1-2 kg/ha)
 • Žita zlasti koruza, rž, oves, pšenica 100-200 g/hl vode (1-2 kg/ha).
 • Sadje zlasti breskev, jabolka, hruška 150-250 g/hl vode (1,5-2,5 kg/ha).
 • Vinska trta, aktinidija 150-250 g/hl vode (1,5-2,5 kg/ha).
 • Vrtnine (grah, fižol, bob, paradižnik, paprika, repa) 100-200 g/hl vode (1-2 kg/ha).
 • Okrasno cvetje zlasti krizanteme in geranije 100-200 g/hl vode (1-2 kg/ha).
 • Zavarovani prostori (rastlinjaki, tuneli): doziranje ne sme prekoračiti 100 g/hl vode. Posege izvajamo v manj toplih urah dneva.

Večji odmerek se priporoča za uporabo pri kurativnih posegih, manjši odmerek je priporočljivo uporabiti pri preventivnih posegih.

DOVOLJENO V EKOLOŠKEM KMETIJSTVU.

MEŠANJE:

AGRORAM 9 L COMPLEX se meša z vsemi AGROFILL sredstvi in s herbicidi in pesticidi na splošno. Pred uporabo je VEDNO priporočljivo, da se predhodno opravi test kompatibilnosti v manjšem obsegu in preveri skladnost izdelka

OPOZORILA

Podjetje ADRIATICA zagotavlja, da izdelek v svoji embalaži ‘’vključuje’’ navedeno ustrezno kemijsko vrednost navedeno na etiketi. Natančno upoštevati navodila za uporabo na etiketi.

Ker ni mogoče izvajati neposreden nadzor nad dejanski način uporabe izdelka (odmerki in tehnike nanašanja, vremenske razmere v času uporabe, talne razmere, stanje izidelka po skladiščenju, itd.), podjetje Adriatica zavrača vsakršno odgovornost za morebitno nastalo škodo ali nezadovoljivi rezultati. Izdelek je stabilen pri običajni temperaturi in tlaku.

Hranite v originalni embalaži v hladnem in suhem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe. Hraniti pri temperaturi med 10°C in 30°C. NE ODVRZITE prazne embalaže v okolje. Preprečite stik z očmi in kožo. Izdelek ni vnetljiv. Hraniti izven DOSEGA otrok. V primeru razbitja embalaže ali nenamernega razlitja, dvignite tekočino z vpojnim materialom, kot je žagovina ali pesek. Oblikovan za profesionalno uporabo.

Foliarno gnojilo na osnovi mikroelementa Bora(B) v skladu »  Gnojilo ES«. V skladu s strokovnim svetovanjem se gnojilo uporablja pri pridelavi poljščin, grozdja, sadja, hmalja, vrtnin in zelenjave.

Splošne opombe: proizvod ustreza deklariranim kemičnim vrednostim na etiketi. Če se gnojila ne uporabljajo po navodilih za uporabo na etiketi, tovarna ne odgovarja za eventuelne nastale škode.

Datum roka uporabe: pri pravilnem skladiščenju neomejeno.

Vrsta uporabe: foliarno gnojenje

Skladiščenje: v originalni embalaži, v hladnih zaprtih prostorih zavarovanimi pred požari.

Rok uporabe: pri pravilnem skladiščenju neomejen.

Oblika: tekočina

Pakiranje: 1 kg, 6 kg, 12 kg, 25kg

Proizvajalec:  ADRIATICA S.p.A. Italija

Grosist: AGROCHEM d.o.o Šempeter  pri Gorici, E-mail: agro_chem@siol.net  tel: (05 39 38 191)

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja