ENA 19989

Foliarno BIO gnojilo z ME in ekstrakti alg v skladu »  Gnojilo ES«. V skladu s strokovnim svetovanjem se gnojilo uporablja pri pridelavi poljščin, grozdja, sadja, hmelja, vrtnin in zelenjave.

Primeren za bio uporabo za ekološko pridelavo.

DOZIRANJE IN NAČIN UPORABE

NAZIV GNOJILA:  ENA 19989-ekstrakti alg + mešanica mikroelementov: železo – Fe DTPA, molibden – Mo natrijev in cink – Zn sulfat

SESTAVA:

  • železo (Fe) 0,5% topno v vodi
  • železo (Fe) 0,5% keletiran z DTPA
  • molibden (Mo) 0,3% topen v vodi
  • cink (Zn) 2% topen v vodi

Uporaba v primeru ugotovljenih potreb. Območje pH, ki zagotavlja dobro stabilnost kelatne frakcije: 2-7,5.Kelatni reagent: DTPA

LASTNOSTI

Formulacija je sestavljena iz bora, železa in cinka vezani na določen organski kompleks, ki olajša asimilacijo le teh s strani rastlin. V ENA 19989 so prisotni alginati, ki izvirajo iz ekstrakta morskih alg iz rodu Ascophyllum nodosum, ogljikovi hidrati in aminokisline. Med slednjimi se izpostavlja cistein, ki ima pozitivne ukrepe na sintezo beljakovin zaradi katerih formulacija izkazuje močan učinek antistresa. Sestavine so hitro absorbirane v rastlino in se presnavljajo z zelo OMEJENO PORABO ENERGIJE. Železo pozitivno vpliva na proces fotosinteze. Cink pospešuje rast in delitev celic, zlasti v zgodnjih vegetativnih fazah. Bor spodbuja cvetenje, razvoj in rast ploda, tkiva in vegetativnih vrhov. Uporabi ENA 19989 sledi povečana tvorba ogljikovih hidratov in istočasno dvigne hitrost vseh fizioloških procesov. ENA 19989 izboljša prehransko stanja kultur v vseh takih okoliščinah, v katerih je rastlina podvržena posebno težkim razmeram: presaditev, cvetenje in razvoj ploda. Koristna uporaba tudi pri neželenih pojavih: napadi škodljivcev, termo-higrometrična nihanja in ne optimalne talne razmere. ENA 19989 se uporablja po razredčenju v vodi s foliarnim namakanjem.

  • Vrtnine-plodovke (melona, paradižnik, paprika, jajčevec, kumara itd.): po presaditvi ob cvetenju in ob razvoju plodov 0,5-1 kg/ha (50-100 g/hl).
  • Vrtnine-listna zelenjava (insalata, endivija, solata, scarola, navadna zelena itd.): od po presaditvi ali po vzniku 2-3 posegov v 8-10 dnevnem razmiku 0,5-1 kg/ha (50-100 g/hl).
  • Jagoda ob presaditvi pred cvetenjem in po  razvoju ploda 1 kg/ha (100 g/hl).
  • Artičoka od tvorbe omesenelega socvetja, 2-3 posegi v 8-10 dnevnem razmiku 1-1,5 kg/ha (100-150 g/hl).
  • Okrasno cvetje ob presaditvi in pred cvetenjem 0,5-0,8 kg/ha (50-80 g/hl).
  • Vinska trta, aktinidija: od pred cvetenjem do vidnega ploda 2-3 posegov v 10-15 dnevnem razmiku 0,6-1 kg/ha) (60-100 g/hl).
  • Agrumi, oljka: od vegetativnega prebujenja do odebelitve ploda 3-4 posegov v 10-12 dnevnem razmiku 1 kg/ha (100 g/hl).
  • Koščičarji in pečkarji (jablana, hruška, breskev, mandelj, sliva, češnja) 3-4 posegov od pred cvetenjem do odebelitve ploda v 10-12 dnevnem razmiku 0,5-1 kg/ha (50-100 g/hl).
  • Industrijske rastline: (krompir, paradižnik, grah, soja, pesa, sončnica, bombaž, sladkorni trs itd.) v prvih vegetativnih fazah 2-3 posegov v 8-10 dnevnem razmiku 0,5-1 kg/ha (50-100 g/hl).
  • Krmne rastline (lucerna, detelja, travinje, pridelovanje krme na njivah, itd); ob košnji 1 kg/ha (100 g/hl).
  • Grmičevje in drevesa, nasadi na prostem ali v drevesnici: od vegetativnega prebujenja, število posegov 2-3 v 10-15 dnevnem razmiku 0,5-1 kg/ha (50-100 g/hl).
  • Zavarovani prostori (vrtnine, cvetje, setvišča itd.) v prvih vegetativnih fazah, ne presegat 50 g/hl izogibati se najbolj vročim uram dneva.

OPOMBA: ENA 19989 prav tako spodbuja nastavek plodov, zlasti pri PEČKATEM SADJU.

ENA 19989 ne kaže nobenih nevarnih učinkov za čebele.

Za spodbujanje razvoja plodov

  • HRUŠKA 3 posegi od katerih: prvi VIDNI CVETNI POPKI (še zaprti), drugi 30% odprtih cvetov, tretji polno cvetenje: ZIMSKA DEKANA, ABATE FETEL 1 kg/ha (100 gr/hl). VILJAMOVKA, RDEČA VILJAMOVKA, KONFERANS, KAISER ALEXANDER 0,3-0,5 kg/ha (30-50 g/hl).
  • JABLANA: stadij rožnatih popkov; odprt srednji kraljevi cvet; polno cvetenje  1 kg/ha – 100 g/hl.

PRIMARNE SUROVINE: ŽELEZO KELATIRANO (DTPA), NATRIJEV MOLIBDAT, CINKOVA SOL (SULFAT),.

MEŠANJE: ENA 19989 se meša z vsemi AGROFILL sredstvi in s herbicidi in pesticidi na splošno. Pred uporabo je VEDNO priporočljivo, da se predhodno opravi test kompatibilnosti v manjšem obsegu in preveri skladnost izdelka.

OPOZORILA

Podjetje ADRIATICA zagotavlja, da ima izdelek v svoji ‘’neodprti’’ embalaži ustrezno kemijsko sestavo navedeno na etiketi. Natančno upoštevati navodila za uporabo na etiketi. Ker ni mogoče izvajati neposreden nadzor nad dejanski način uporabe izdelka (odmerki in tehnike nanašanja, vremenske razmere v času uporabe, talne razmere, razmere izdelka po skladiščenju, itd.) podjetje Adriatica zavrača odgovornost za morebitno nastalo škodo ali nezadovoljiv rezultat. Izdelek je stabilen pri običajni temperaturi in tlaku. Hranite v originalni embalaži v hladnem in suhem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe. Hraniti pri temperaturi med 10 °C in 30 °C. NE ODVRZITE prazne embalaže v okolje. Preprečiti stik z očmi in kožo. Hraniti izven dosega otrok. Ta pripravek ni gorljiv. V primeru razbitja embalaže ali nenamernega razlitja pripravka, dvignite tekočino z vpojnim materialom, kot je žagovina ali pesek.

Oblikovan za strokovno uporabo.

Skladiščenje: v originalni embalaži, v hladnih zaprtih prostorih zavarovanimi pred požari.

Rok uporabe: pri pravilnem skladiščenju neomejen.

Oblika: tekočina

Proizvajalec:  ADRIATICA S.p.A. Italija

Grosist: AGROCHEM d.o.o Šempeter  pri Gorici, E-mail: agro_chem@siol.net  tel: (05 39 38 191)

Pakiranje: 0,25 kg, 0,5 kg, 1kg

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja