BUTTERFILL S 33

Foliarno gnojilo na osnovi mikroelementa KALCIJA(Ca) v skladu » Gnojilo ES«. V skladu s strokovnim svetovanjem se gnojilo uporablja pri pridelavi poljščin, grozdja, sadja, hmalja, vrtnin in zelenjave.

Naziv gnojila: BUTTERFILL S 33

VSEBUJE:

  • Kalcijev oksid (CaO) topen v vodi 16,5%

LASTNOSTI

BUTTERFILL S 33% je koncentrirana raztopina čistega kalcijevega klorida. Pripravek je učinkovit pri preprečevanju in zdravljenju nekaterih fizioloških motenj,   značilnih za pečkarje kot je grenka gniloba jabolk. Pojav teh sprememb je posledica številnih vzrokov prehrane, kulture, klime. Zlasti presežek kalija in magnezija povezano z nezadostno količino kalcija, tako na plodovih kot na listih omogoča nastanek zgoraj navedenih pomankljivosti; pospešuje jih tudi visoka vsebnostjo dušika v listih, prekomerna bujnost rastlin, manjša rodnost, dolgotrajna deževja, zlasti v zadnjih fazah razvoja, katerim sledi obdobje suše. Energično spomladansko obrezovanje, previdno dušično gnojenje opravljeno spomladi in poleti, pretirano namakanje, ki povzroča pogoste spremembe v stopnji vlažnosti tal, pretirana debelina plodov, manjša rodnost, so dejavniki, ki povečajo nagnjenost k spremembam. Redna in skrbna foliarna uporaba kalcijeve soli je še vedno najbolj učinkovit način za preprečevanje in zdravljenje teh neželenih pojavov.

BUTTERFILL S 33% zaradi dosledne prisotnosti kalcijevega klorida, popolne odsotnosti fitotoksičnih snovi, takojšnja in popolna asimilacija s strani listnega sistema, zagotavlja varno preprečevanje in zdravljenje omenjene fiziopatije.

DOZIRANJE IN NAČIN UPORABE

BUTTERFILL S 33% se lahko uspešno uporablja tako za foliarne posege na rastlini, tako kot za posege pred skladiščenjem sadja.

FOLIARNO GNOJENJE

BUTTERFILL S 33% se nanaša z dozo 600-800 g/100 l vode potom foliarnega namakanja s 5 posegi od katerih prva dva 20 in 40 dni po cvetenju, preostali 60, 40 in 20 dni pred pobiranjem.

  • sadje, vin.trta, koruza, žita 4-8 kg/ha.
  • Oljka: 4-6 kg/ha
  • Vrtnine, jagode: 4-5 kg/ha

Uporaba pred skladiščenjem v hladilnici

BUTTERFILL S 33% v ta namen se uporablja v odmerku 3-4 l/hl vode. Sadje ostane potopljeno v ustreznih sodih z omenjeno raztopino približno 1 minuto. Če je potrebno BUTTERFILL S 33% se lahko meša brez nevšečnosti z morebitnimi pripravki proti segrevanju.

MEŠANJE: BUTTERFILL S 33% se meša z vsemi AGROFILL sredstvi in s herbicidi in pesticidi na splošno.. Pred uporabo je VEDNO priporočljivo, da se predhodno opravi test kompatibilnosti v manjšem obsegu in preveri skladnost izdelka.

OPOZORILA

Podjetje ADRIATICA zagotavlja, da ima izdelek v svoji embalaži ustrezno kemijsko sestavo navedeno na etiketi. Natančno upoštevati navodila za uporabo na etiketi.

Ker ni mogoče izvajati neposreden nadzor nad dejanski način uporabe izdelka (odmerki in tehnike nanašanja, vremenske razmere v času uporabe, talne razmere, razmere izdelka po skladiščenju, itd.) podjetje Adriatica zavrača odgovornost za morebitno nastalo škodo ali nezadovoljiv rezultat.

Hranite v originalni embalaži v hladnem in suhem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe. Hraniti pri temperaturi med 10 °C in 30 °C. Pripravek je stabilen pri normalnih temperaturah in tlakih. NE ODVRZITE prazne embalaže v okolje. Preprečiti stik z očmi in kožo. Hraniti izven dosega otrok. Ta pripravek ni gorljiv. V primeru razbitja embalaže ali nenamernega razlitja pripravka, dvignite tekočino z vpojnim materialom, kot je žagovina ali pesek.

Oblikovan za strokovno uporabo.

Splošne opombe: proizvod ustreza deklariranim kemičnim vrednostim na etiketi. Če se gnojila ne uporabljajo po navodilih za uporabo na etiketi, tovarna ne odgovarja za eventuelne nastale škode.

Vrsta uporabe: foliarno gnojenje

Skladiščenje: v originalni embalaži, v hladnih zaprtih prostorih zavarovanimi pred požari.

Rok uporabe: pri pravilnem skladiščenju neomejen.

Oblika: tekočina

Pakiranje: 1 kg, 6 kg, 12 kg, 25kg

Proizvajalec:  ADRIATICA S.p.A. Italija

Grosist: AGROCHEM d.o.o Šempeter  pri Gorici, E-mail: agro_chem@siol.net  tel: (05 39 38 191)

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja