POLLINAMATURA-kokošji gnoj

Peletirano  BIO gnojilo v skladu »  Gnojilo ES«. V skladu s strokovnim svetovanjem se gnojilo uporablja pri pridelavi poljščin, grozdja, sadja, hmelja, vrtnin in zelenjave.

NAZIV GNOJILA:  POLLINAMATURA NP– KOKOŠJI  HLEVSKI GNOJ-PELETIRAN

100% organska mešanica govejega in konjskega gnoja, ki ne izhaja iz industrijske reje.Primeren za bio uporabo v ekološki pridelavi.

100% mešanica kokošjega gnoja, ki ne izhaja iz industrijske reje 

SESTAVA:

  • organska ogljik  30 %
  • skupni dušik –min. 2,5%(ORGANSKI)
  • P2O5min. 2,5%
  • vlaga 10%
  • mikroelementi 

OPIS:

POLLINAMATURA NP je sodobna termično obdelana oblika zrelega kokošjega gnoja(zorenje min. 5 mesecev), ki ohranja vse koristi domačega hlevskega gnoja. Odlikuje ga vsebnost mikro in makro hranil, ki zagotavljajo zdravo rast in razvoj rastlin. Izdelek je brez salmonele in drugih bakterijskih (mikrobnih) bolezni. 

UPORABA:

POLLINAMATURA NP se uporablja namesto klasičnega gnojenja, kot dodatek klasičnemu gnojenju in pri ekološkem kmetovanju. Z uporabo bistveni vplivamo na povečanje humosa v tleh, kar ugodno vpliva na strukturo tal, mikrobiološko aktivnost in vodno-zračni režim v tleh. Gnojilo zadelamo v tla ob predsetveni obdelavi, v trajnih nasadih ga vnesemo ob vegetativnem prebujanju rastlin.

PRIPOROČENI ODMERKI:

  • Vrtnine 1,5-2,5 t/ha(15-25kg/100m2)
  • Sadje 1-1,5 t/ha,
  • Poljščine 1-1,5 t/ha.

Količine so informativne narave in so odvisne od pedoklimatskih pogojev posameznih območij.

 DOVOLJENA UPORABA V EKOLOŠKI PRIDELAVI NA PODLAGI:

Uredbe sveta Evrope (ES) št. 834/2007 in uredbe komisije (ES) št.889/2088 ter pravilnika o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov oziroma živil(Uradni list RS 8/2014)

Skladiščenje: v originalni embalaži, v hladnih zaprtih prostorih zavarovanimi pred požari.

Oblika: peleti

Proizvajalec:  UNIMER S.p.A. Italija

Grosist: AGROCHEM d.o.o Šempeter  pri Gorici, E-mail: agro_chem@siol.net  tel: (05 39 38 191)

Pakiranje: 25 kg, jumbo vreče 500 kg.

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja